Workshops

Het CmK organiseert ieder jaar deskundigheidsworkshops voor leerkrachten:

ICC-cursus 

September 2021 / maart 2022

Wil je op school meer kunst, muziek of dans in de klas? Of wil je dat het aanbod meer op je school en de thema’s gericht is. Wordt dan Intern Cultuur Coördinator! In 8 bijeenkomsten van 3 uur (woensdagmiddag van 14:00 – 17:00 ) waarvan 2 online in eigen tijd, ga je een visie ontwikkelen en een cultuurplan voor je school schrijven. Met dit plan kan je cultuureducatie structureren en een vast onderdeel van het schoolprogramma laten worden. Ook brengen we je in contact met (lokale) cultuuraanbieders en mede ICC-ers. Aan het einde van de cursus ontvang je het officiële LKCA certificaat ICC. 

Slagwerk in de klas – Raoul Roosenstein 

29 september 2021 14:00 – 16:00 – CreActief, Koninginneweg 126 Oud-Beijerland

Drummen in de klas, ritmes ontdekken en leren spelen, daar heb je niet altijd een drumstel voor nodig. Drummen en ritmes spelen kan op tafels, banken en stoelen maar vooral ook met je eigen lichaam (body-percussion). 

Raoul Roosenstein leert je op een eenvoudige manier hoe je in de klas met de kinderen ritmes kunt gaan oefenen. Dat kan al in 5 minuutjes maar je kan er ook een hele les aan wijden.

Raoul Roosenstein is drummer en bouwt daarnaast cajons (drumkisten). Raoul geeft cajon-workshops en slagwerklessen in de klas maar ook voor leerkrachten.

Meer informatie over hem vind je op: www.grooveindustries.nl

Vakintegratie Theater en taal

Woensdag 2 februari 2022 – 14.00 – 15.30                                                      Locatie wordt later bepaald.                                                                 

Hoe kan je taalopdrachten verweven in theateropdrachten? Maak taal leuker door er letterlijk mee te spelen. In deze workshop leer je hoe je theater op een eenvoudige manier kan integreren in je taallessen. Voor veel leerlingen DE manier om zo met taal te spelen dat het beter verankerd wordt.

Cultuurdate 

16 maart 2022 – 13:00 – 17:00

Tijdens deze inspirerende bijeenkomst leer het je het culturele veld kennen en gaan we zelf ook nog aan de slag met een van de disciplines. Locatie CreActief, Koninginneweg 126 Oud-Beijerland

Ik ga lezen met plezier! Workshop leesbevordering

Woensdag meerdere data 2021 / 2022  14:00 – 15:30 Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een leerlijn jeugdliteratuur ontwikkeld die we kunnen gaan inzetten op alle scholen in de Hoeksche Waard. Daarbij staat het leesplezier voorop. Hoe meer leesplezier de kinderen hebben, hoe meer ze gaan lezen. Leeskilometers maken noemen ze dat in biebtaal. De leesconsulent laat je tijdens deze workshop zien welke activiteiten je in de klas kan doen om het leesplezier te vergroten. Ook neemt ze een paar boeken voor in de klas mee.

 

Alle workshops zijn gratis en inschrijven kan hier.

 

Workshops leerlingen

Voor de kinderen organiseren we door het jaar heen ook workshops. Meestal bedenken we die met meerdere organisaties gedurende het jaar. We nodigen scholen dan via de mail uit om deel te nemen. Meestal loopt dit via de ICC-ers. Wil je ook op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan als contactpersoon via hwagemakers@debhw.nl of wordt lid van onze nieuwsbrief