Algemene informatie

Het CmK ondersteunt scholen om cultuureducatie (weer) de school in te halen en te verankeren in het schoolplan en het schoolrooster.

We denken graag mee over hoe dat voor jullie school het meest effectief kan werken. Is er contact nodig met het culturele veld, een Cultuurcoördinator in de school of cultuurtrainingen voor het team? Het CmK heeft het netwerk en de mogelijkheden om dit voor de school te realiseren.

Het CmK is op zo een beetje alle scholen actief. Als ondersteuning voor het maken van de cultuurplannen maar ook als organisator van workshops en trainingen voor leerkrachten en cultuuraanbieders.

De cultuurring, met alle cultuuraanbieders van de HW, is voor alle leerkrachten beschikbaar zodat er makkelijk gezocht kan worden naar cultuuraanbod in de regio.

Het CmK ontwikkelt ook leerlijnen op het gebied van tekenen, muziek en erfgoed.

Meer informatie over de mogelijkheden via het CmK is te verkrijgen bij Helma Wagemakers via hwagemakers@debhw.nl of Pauline van der Wijk via pvanderwijk@debhw.nl

Projectplan CmK 2021 - 2024

Ons projectplan is samengesteld door de deelnemers van de stuurgroep. In deze stuurgroep nemen mensen deel van de Gemeente Hoeksche Waard, scholenbesturen, bibliotheek HW, Meer Muziek in de Klas, Kunstgebouw. Lees hier het projectplan 2021-2024